top of page

Mitkä ovat sinun valttejasi?


Istuimme tällä viikolla aamupalapöydässä ja pöydälle asettui vahva kysymys: mitkä ovat sinun valttejasi?

Kysyin kysymyksen ensin pöydän nuoriso-osastolta ja kysyessäni oikeastaan tajusin, kuinka vahva se onkaan – kenelle tahansa ja erityisesti kasvavalle nuorelle miehelle. Ollessani itse teini-ikäinen, omaa identiteettiäni haparoiva nuorukainen, kysymykseeni vastaaminen olisi todennäköisesti ollut epämääräistä ääntöhengitystä, josta olisi ollut vaikeaa saada selvää kysyjän tai vastaajan.

Niin, mitkä ovat minun valttejani?

Sain kysymyksen heti perään vastattavakseni. Teini-iän tunteen päältä karisteltuani aloin kertomaan omista vahvuuksistani, sellaisista missä kykyni ja luovuuteni saavat elää vapaana. Aloitin listaamisen asioista, joiden takana minun on helppo seistä, olen tullut jo kaveriksi. Muutama hyvä ja mehevä putkahti vielä esiin muutaman minuutin pohdinnan jälkeen – ilmeisiä asioita, jotka tulivat tietoisuuteen vasta tuntemalla. Naiseni kuunteli minua, teki näkyväksi sitä mitä olen.

Paras kohta keskustelua oli vasta edessä. Kuulin seuraavana syvempää peilausta kertomistani vahvuuksistani ja lisäksi sellaisista valteista, joita en vielä tohtinut ääneen sanoa. Tuli laivanupotuksen täysosuma, kerralla meni pohjaan koko purtilo, kyselemättä.

Tulin näkyväksi ja nähdyksi, laajemmin kuin itse uskalsin.

Mitkä ovat sinun valttejasi? Ja kenelle voit niistä kertoa? Niiden äänen lausuminen ja kirjoittaminen auttaa tekemään valttejasi näkyväksi.

 

Muunmuassa omien vahvuuksien parissa harjoittelemme Rohkeampi minä -valmennuksissa, lue lisää täältä.

bottom of page